Zámecká zahrada - historický areál s pravidly

Rozmohl se nám tady takový nešvar...

Slunečné počasí si přímo říká o procházku do parku, školní výlet, teambuildingové akce nebo vlastně jakékoliv aktivity v přírodě. Jsme moc rádi, že vizovický park hojně navštěvujete, nicméně je třeba si uvědomit, že zámecká zahrada je historický areál, co víc, v našem případě dokonce Národní kulturní památka. Péče o něj je specifická a pohyb zde není bez omezení.

Pokud se k nám chystáte na školní výlet a těšíte se, že si s dětmi v parku zahrajete nějaké hry, máme pro vás skvělou zprávu! V zámecké zahradě je hřiště! Zatravněná rovná plocha (bývalý tenisový kurt) se nachází vlevo nad rybníkem. Nejpohodlněji se k němu dostanete, když se na konci aleje dáte cestou vlevo nahoru. Pak už se stačí jenom dívat doprava a hřiště nemůžete minout.

Přibývá také mnoho teambuildingových akcí. Park je z pohledu organizátorů jistě ideálním místem pro nejrůznější stmelovací aktivity, nicméně je dobré se před akcí u nás ohlásit a domluvit se, které plochy využít a které raději ne. Tím, že se dopředu domluvíme, nekomplikujete nám péči o zahradu, a také tím pravděpodobně předejdete nepříjemné konfrontaci s vrchním zahradníkem, který svou práci bere opravdu vážně.

Zámecká zahrada jednoduše není městský park a je třeba v ní dodržovat jistá pravidla. My vám za jejich dodržování předem děkujeme. Jsme rádi, že k nám chodíte a věříme, že to tak zůstane i nadále.