Staňte se průvodcem na zámku Vizovice

Pojďte si vyzkoušet práci průvodce na zámku. Správa zámku Vizovice hledá na letošní sezónu dvojici dobrovolníků, kteří se stanou nejméně na dva týdny průvodci, a to v měsících květen, červen nebo září. Vítány jsou především předem domluvené dvojice. Pozice je vhodná pro partnery a přátele, ale také pro seniory se vztahem k historii a památkám, kteří pomohou vykrýt nedostatek studentů ve zkouškovém období vysokých škol. Bude na vás čekat zaškolení i připravené průvodcovské texty. Pro průvodce je navíc zajištěno bezplatné ubytování přímo v areálu zámku. Nebojte se tedy poznat památkový objekt z druhé strany, užít si pobyt na zámku a práci v přátelském prostředí.

Průvodci na vizovickém zámku pracují pět a půl dne v týdnu. Zpravidla se začíná provádět v deset hodin, průvodce se denně věnuje průměrně pěti skupinám návštěvníků o maximálním počtu 30 osob. Mezi návštěvníky převládají lidé středního věku, část sezóny zámek navštěvují školní skupiny, výjimkou nejsou ani zájezdové skupiny seniorů, kteří patří mezi nejvděčnější návštěvníky. Během sezóny se koná také několik doplňkových kulturních akcí, jako jsou koncerty vážné hudby, které však do časů prohlídek nezasahují, nebo kostýmované prohlídky pořádané obvykle dva víkendy v sezóně. Geografická poloha zámeckého areálu a dobré dopravní spojení nabízí možnosti relaxace, procházky po okolí, výlety do nedalekého Zlína, lázní Luhačovice, na rozhlednu Doubrava a řadu jiných zajímavých cílů.

Pojďte zažít práci na zámku, který si jeho majitel, biskup královéhradecký, nechal postavit původně jako luxusní letohrádek a hlavně jako místo k odpočinku. Vizovický zámek nabízí pobyt v unikátně zachovaných prostorách, kde budete mít pocit, že jeho obyvatelé odešli jen na chvíli, kde vám zkrátka bude dobře.