Staňte se dobrovolníkem na zámku Vizovice

V týdnu od 9. do 15. září se koná dobrovolnický pracovní kemp na státním zámku Vizovice. Akce se uskuteční ve spolupráci s anglickými dobrovolníky ze společnosti The Friends of Czech Heritage, tlumočení bude zajištěno.

Na programu bude obnova barokní ohradní zdi v zahradě zámku, rozebrání a znovu sestavení kamenného zdiva, konsolidace základů. Zeď je součástí Grimmovy kompozice zámecké zahrady z poloviny 18. století. V zazdívce se nalézají druhotně použité cenné architektonické články, které je třeba zdokumentovat, deponovat a nahradit běžným kamenem. Uprostřed pracovního týdne (ve středu 12. září) pojedou účastníci kempu na celodenní výlet do Zlína, s komentovanou prohlídkou muzea, mrakodrapu a obytných domů Baťova červeného města.

Na akci je třeba se zaregistrovat u koordinátorky Kateřiny Samojské na tel. +420 778 716 567 či na e-mailu samojska.katerina@npu.cz. Ubytování je zajištěno v penzionu Revika v chatkách, obědy v nemocnici Milosrdných bratří Vizovice, která sousedí se zámkem, večeře pak v místních restauracích.